Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról

lali.jpg

 

A nevem ifj.Karacs Lajos 1976-ban születtem. Már gyermekként is kedveltem a fákat,az erdőt,hiszen festői környezetben, az isaszegi csata helyszínén a Szoborhegy mellett éltem.

Gyermekkoromban is szerettem ezt-azt farigcsálni. Egy alkalommal elküldtek szüleim képet kereteztetni, és ott az  asztalos műhely illata végleg megragadott. Attól a naptól kezdve csakis asztalos szerettem volna lenni. A nyolc általánost a Damjanich János (Öreg) Iskolában  végeztem, majd Gödöllőn a Madách Imre Szakközép- és Szakiskolában tanultam az asztalos szakmát.Inaséveim az isaszegi Lignifer Ipari Szövetkezetben töltöttem, idősebb Parádi Mihály mester keze alatt.  Ekkor próbáltam ki az intarziakészítést is mert vonzott, hajtott az alkotni vágyás ereje. A sors úgy hozta, hogy megvettem életem első faeszterga gépét. Hamar rá kellett jönnöm, hogy ez egy külön szakma. Több-kevesebb sikerrel, de annál nagyobb lelkesedéssel esztergálgattam.  Azután valahogy kissé háttérbe szorult ez a tevékenység.

Elkezdtem zenét tanulni, ezt Isaszegen a Klapka György Művészeti iskolában gitár szakon végeztem el. Az isaszegi katolikus ifjúsági zenekarba jártam gitározni, énekelni. Későbbiekben kiskocsmákban és különböző rendezvényeken zenéltem hol egyedül hol különböző zenekarokkal.  A véletlen során az interneten rátaláltam egy nagyon baráti oldalra, nevezetesen a Magyar Amatőr Faesztergályosok Klubjára. Egy ideig csupán szemléltem munkáikat,olvastam ahogy a tapasztalataikat önzetlenül és szeretettel megosztják egymás között.

2008-ban regisztrált tag lettem náluk. Szeretettel fogadtak,és rengeteget tanultam tőlük. Különböző találkozók alkalmával személyesen is megismerkedhettünk tapasztalatot cserélhettünk.  Munkáimban a faanyagok természetes színeivel játszom, nem használok pácokat, festékeket, és mellőzöm a mesterséges felületkezelő anyagokat. Azt gondolom, hogy a fa a lehetőségek végtelenje, csak meg kell látni a benne rejlő szépséget.  

Első kiállításom 2010.szeptember 10-október 4-ig volt látható Isaszegen, a Dózsa György Művelődési Központ aulájában.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ságujfalu

(Ildikó, 2016.12.14 07:35)

Nagyon szépek a munkái! Szeretném ha csatlakozna az oldalamhoz.
https://www.facebook.com/groups/1838709909674932/search/?query

Zamárdi

(Horváth Károly, 2010.11.30 19:00)

Gratulálok!!!!
Szép igényes munkák!!!
További sok sikert kívánok

Budapest

(Boros Melinda, 2010.11.30 14:47)

Gratulálok!
Rengeteg munkát látok benne, és a végeredmény az csodálatos. Az intarziás képek nagyon tetszenek.
Sok sikert kívánok!

sandiablo@citromail.hu

(Gémes Gábor, 2010.11.26 15:44)

Gratulálok!
Szép munkákhoz szép oldal!
További jó pörgetést!

Budapest

(Szögi János, 2010.11.20 19:14)

Kedves Lali!
Én, aki téged már személyesen is megismerhettelek, őszintén gratulálok neked, és tisztelettel adózóm a galériádban látható munkáidnak. További sok sikert és még több alkotást kívánok neked.
Maradok tisztelettel,
Szögi János